Tips voor belastingaangifte 2014

Vanaf zondag 1 maart 2015 is het zo ver, dan mag u belastingaangifte doen. Hieronder enkele tips voor het doen van deze aangifte.

Het makkelijke is dat de Belastingdienst het meeste voor u al heeft ingevuld. Nu is het wel zo dat belastingexperts zeggen dat een vooraf ingevulde aangifte alleen een startpunt is. Ongeveer 60% van de belastingaangifte is ingevuld, de rest moet nog wel zelf gedaan worden. Daarnaast is het belangrijk alle bedragen goed te controleren. De eindverantwoordelijkheid van de aangifte ligt bij u.

Naheffing belasting
Hou er rekening mee dat u minder terug krijgt of juist meer moet betalen dan dat u gewend bent. In Nederland krijgen 5.000.000 mensen te maken met een naheffing belasting. Deze is het gevolg van wijzigingen over 2014 die niet meer verwerkt konden worden in de voorlopige aanslag. Belangrijk is om de arbeidskorting en heffingskorting goed te controleren. Deze twee waarden zijn namelijk direct gekoppeld aan de naheffing die u ontvangt.

Belastingaangifte voor 1 mei
De belastingaangifte dient voor 1 mei binnen te zijn. Het is eventueel mogelijk om uitstel aan te vragen, de aangifte hoeft in dat geval pas op 1 september bij de Belastingdienst binnen te zijn. Wanneer u al voor 1 april uw aangifte doet, krijgt u ook eerder geld terug of u ontvangt een acceptgiro voor het bedrag dat u moet betalen. Indien het zo is dat u een bedrag moet betalen, dan mag u langer doen over dit betalen, dit omdat de naheffing een extra uitstel geeft van betaling voor vier maanden. Deze 4 maanden komen bovenop de gebruikelijke termijn van betaling welke 6 weken is.