Een stedentrip in Lille

Lille, ook bekend als Rijsel, is een perfecte bestemming voor een leuke stedentrip. De prachtige Franse stad is rijk aan cultuur en de geschiedenis is overal terug te kennen. De stad biedt veel verschillende bezienswaardigen en ondanks dat het niet een van de top toeristische bestemmingen is van Frankrijk is het echt een beleving om Lille beter te leren kennen.

Nog een voordeel is de ligging. Lille ligt in Noord-Frankrijk en is binnen enkele uren te bereiken vanuit Nederland. Vooral voor de echte geschiedenis liefhebber is Lille een unieke bestemming. Er zijn vele musea's waar u uw ogen kunt uitkijken. Het openbaar vervoer is goed geregeld en dat is dan ook de makkelijkste manier om door de stad te bewegen. Niet alleen voor geschiedenis liefhebbers, maar ook voor dierenliefhebbers, shopaholics of puur om te relaxen is Lille een bestemming die het bezoeken waard is.

Bent u van plan om tijdens de zomer deze stad te bezoeken, dan raadden wij u aan om te reserveren bij de restaurants/ cafés. Ook zult u niet alleen zijn tijdens het shoppen. Lille is na Parijs de grootste shoppingstad van Frankrijk. En ook dat is weer onderverdeeld in totale luxe en moderne panden tegenover kleine authentieke steegjes.

Nog even een tips. Wanneer u besluit om in de maanden juni tot augustus te gaan besef dan dat het vrij druk kan zijn en door het grote aantal toeristen u de cultuur minder kunt opsnuiven. 

bron: www.lillefrankrijk.nl