Uitstapjes Drenthe

In Drenthe geniet u tijdens uw uitstapje natuurlijk vooral van de prachtige natuur.  Bos & heide staat tijdens uw uitstapje in Drenthe volop tot uw beschikking. U kunt Drenthe helemaal op uw eigen tempo ontdekken en gebruik maken van de prachtig aangelegde fiets- en wandelpaden. Dankzij de vele knooppuntroutes kunt u tijdens uw uitstapje in Drenthe haast niet verdwalen. Maar ook als het geen fiets- of wandelweer is, zijn er vele uitstapjes die uw verwachtingen van Drenthe zullen overtreffen.

Een Drents uitstapje in het heden of verleden

Op een aantal plekken in Drenthe kunt u volop herinneringen aan het verleden ophalen. Een uitstapje naar het Drentse Orvelte is hier een goed voorbeeld van. In Orvelte lopen heden en verleden door elkaar. Uw uitstapje in Drenthe is eigenlijk niet compleet zonder het monumentale dorp Orvelte bezocht te hebben. Orvelte is een soort open lucht museum met vele ‘live’ demonstraties van oude ambachten zoals o.a. smeden, klompen maken, hout zagen en glas blazen. Al lopende over de Drentse kasseien, kunt u tijdens uw uitstapje in Orvelte ook de rietgedekte Saksische boerderijen bewonderen. Dit culturele uitstapje kan prima aangevuld worden met heerlijke Drentse lekkernijen uit ’t Bakkershoes of Puur Pannenkoek. Er moet tenslotte ook aandacht zijn voor de inwendige mens tijdens een uitstapje in Drenthe.

Slapen in Drenthe

Er zijn zoveel Drentse uitstapjes dat u eigenlijk meerdere dagen nodig heeft om een goede indruk van Drenthe te krijgen. En dan nog zult u waarschijnlijk het volgende jaar weer terug willen komen voor nog meer uitstapjes in en om Drenthe, want Drenthe verveelt niet snel! De Drentse gastvrijheid kunt u overal terugvinden in de bungalowparken, hotels en Bed & Breakfast gelegenheden. Het zal niet veel moeite kosten om een leuke accommodatie te vinden als afsluiting van uw uitstapje in Drenthe.