Feestjurken voor verschillende gelegenheden

Heb je iets te vieren? Een verjaardagsfeest, vrijgezellenfeest, bruiloft, het Nieuwjaar, het kan van alles zijn. Bij een feestjurk zit je niet vast aan regels en dat is heel leuk! De jurk mag zowel kort als lang zijn en alles kan, dus kom maar op met die patronen, steentjes, franjes, strikken, glitters en pailletten!

 

Feestjurken zijn er in veel verschillende soorten. Het geheel afhankelijk van het feestje, de locatie, het thema van het feest en natuurlijk de dresscode welke hierbij past. Of je nu naar een bruiloft, diploma-uitreiking, een zomerfeest of een formeel feestje hebt, feestjurken zijn er in veel soorten. Je kunt het beste voor jezelf eerst op een rij zetten waar de feestjurk aan zal moeten voldoen, afhankelijk van naar welk feest de jurk gedragen wordt. Denk hierbij aan de kleur, de lengte en de prijs van de feestjurk. Wanneer je bijvoorbeeld naar een bruiloft gaat, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je in een witte feestjurk verschijnt.

 

Verschillende modellen van feestjurken

 

Het model van de feestjurk is bepalend voor de uitstraling. Bij de keuze of je een lange of korte feestjurk zal dragen, weeg allebei de opties tegen elkaar op. Het volume en de gelaagdheid in de rok ligt natuurlijk heel anders bij een korte feestjurk dan bij een lange feestjurk. Naast de vorm van de jurk, bepaald de vorm van je eigen lichaam hoe de jurk zal vallen. Heb je een zandloper figuur, kies dan voor een feestjurk dat net onder de borst goed aansluit en je boezem een stukje lift. Wanneer je een ‘peer’ vorm hebt, draag een jurk dat in een subtiele a-lijn uitloopt. De billen worden hierdoor bedekt en je heupen zullen minder breed lijken. Daarnaast is het een goede keuze om naar de feestjurken te zoeken met een haltervorm, dit lift de borst en maakt je schouders smaller. Heb je de zogenoemde ‘appel’ vorm, zoek dan een feestjurk uit met een plooiing in de taille en die goed aansluit op het slankste deel van je lichaam; net onder de borst. Op deze manier ontstaat er een zandlopervorm.

 

Feestjurken zijn ontzettend mooi en vrouwelijk! Wanneer je echt wilt stralen in je feestjurk, let dan op de bovenstaande punten om jouw perfecte feestjurk te vinden.