De verwachtingen van de iPhone 6s

Naar verwachting komt de opvolger van de iPhone 6, de iPhone 6s, in september uit. Dat kun je baseren op de releases van eerdere toestellen. Al jaren komt Apple in deze periode met een nieuw toestel. Logischerwijs wordt dat dit keer de iPhone 6s, een smartphone die vooral veel interne en software verbeteringen krijgt. Een geheel nieuw design is niet aannemelijk, omdat het Amerikaanse bedrijf daar meestal een jaar langer over doet.

Hoewel er nog geen officiële bevestigingen zijn gedaan, is de geruchtentour op volle gang. Speculaties zijn er rondom een verbeterde camera, een stevigere behuizing en meer werkgeheugen. Het toestel is nu al veelbesproken. Geloof jij wat er wordt gezegd en zou jij de iPhone 6s kopen?

De camera

Volgens verschillende bronnen zal de nieuwe iPhone 6s voorzien worden van een betere FaceTime camera aan de voorkant. Met de huidige iPhone 6 (en de 6 Plus) kan er gefilmd worden in 720p, terwijl dat met de 6s in 1080p zou kunnen. Ook zou er een led-flitser worden toegevoegd en de optie tot panorama foto’s en video’s. De camera aan de achterzijde zou van 8 megapixel naar 12 megapixel gaan.

Behuizing

De CEO van een Taiwanees bedrijf dat samenwerkt met Apple heeft gezegd dat er een harder materiaal gebruikt zal worden voor de behuizing van de iPhone 6s. Het meest voor de hand liggend is dat dit het aluminium uit de 7000-serie zou zijn. Dit materiaal is namelijk ook voor sommige Apple Watches gebruikt. Een andere Taiwanese bron beweert juist dat er gebruik gemaakt zal worden van het krasbestendige saffierscherm. Wie van deze twee gelijk krijgt is nog even afwachten.

Werkgeheugen

Waar beide bovenstaande bronnen het wel met elkaar over eens lijken te zijn is het geheugen van de nieuwe iPhone. Zij voorspellen allebei dat de telefoon zijn 16GB opslag behoudt, maar dat het interne werkgeheugen van 1GB naar 2GB zou gaan. Hierdoor blijft er meer geheugen op de toestellen over dat ook daadwerkelijk door de eigenaar gebruikt kan worden. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Wat verwacht jij van de iPhone 6s?