Gratis adverteren

Bij online marketing wordt er vaak gedacht aan betaalde advertenties via zoekmachines of banners op drukbezochte websites, de zogenaamde displayadvertenties. Veel organisaties beseffen echter onvoldoende dat er ook allerlei manieren zijn om gratis te adverteren via internet. Gratis adverteren vraagt vaak alleen een kleine tijdsinvestering.

Gratis adverteren door organische vindbaarheid

Bij gratis adverteren gaat het vooral om de organische vindbaarheid van uw bedrijf, product of dienst te vergroten. Organische vindbaarheid betekent niets anders dan de mate waarin uw bedrijf, product of dienst zonder het gebruik van betaalde advertenties gevonden kan worden. Organische vindbaarheid bevordert u door de inhoud op uw eigen bedrijfswebsite te optimaliseren en regelmatig aan te passen. Maar ook acties buiten uw eigen website kunnen de vindbaarheid stimuleren en uw online aanwezigheid verbeteren.

Vermeldingen op andere sites

Vermeldingen op andere websites zijn een manier om uw online vindbaarheid te verbeteren. Met een vermelding in een hoogwaardige bedrijvengids zorgt u ervoor dat geïnteresseerden u op branche en plaats van vestiging kunnen vinden. De link vanaf de bedrijvenpagina naar uw eigen bedrijfswebsite bevordert de ranking die zoekmachines toekennen aan uw site. Veel links van andere (hoogwaardige) sites wordt door zoekmachines als belangrijke factor meegewogen in het bepalen van de relevantie van een website.

Gratis adverteren door het schrijven van artikelen

Bloggen of het creëren van andere inhoud voor het internet, zoals infographics, zijn een andere manier van gratis adverteren. Men noemt dit ook wel content marketing. Door informatieve artikelen ook onder de aandacht te brengen op andere sites, maken geïnteresseerden kennis met uw product of dienst. Door het artikel te optimaliseren op bepaald zoekwoord, wordt u door potentiële klanten die naar een specifiek product of dienst op zoek zijn snel gevonden. Bovendien kunt u ook in een informatief blog een linkje opnemen naar een bepaalde pagina op uw website, hetgeen de ranking van uw site weer bevordert.

Meld u hier aan: Nederlandinbedrijf.nl