Hoe worden incassokosten berekend?

Wellicht dat jij weleens te maken hebt gehad met incassokosten. Hoe worden die eigenlijk berekend? Want wanneer een schuldeiser nog een openstaande factuur heeft staan van jou, dan mag hij de kosten die dan ter sprake komen bij jou in rekening brengen. Dat zorgt er dus voor dat die kosten, zeer waarschijnlijk van een incassobureau, behoorlijk op kunnen lopen. Maar waar bestaan die kosten eigenlijk allemaal uit?

Incassokosten verdeeld

De incassokosten kunnen verdeeld worden over verschillende vlakken: kosten aan de administratie, de bureaukosten, aanmaakkosten en nog de buitengerechtelijke kosten. En de schuldeiser kan deze kosten dus op jou gaan verhalen. Maar dat geldt ook voor het incassobureau en de eventuele deurwaarder. Sinds 2012 is er alleen een maximumbedrag bekend gemaakt van kosten die geïnd mogen worden bij de debiteur. Wel is het een vereiste dat de schuldeiser eerst zelf actie onderneemt, voordat hij of zij een incassobureau inschakelt. De desbetreffende actie is dan een eerste aanmaning (14 dagen brief). Dat houdt in dat de gedupeerde aangeeft dat er binnen die bepaalde periode het geld overgemaakt moet worden. En dat er anders acties ondernomen zullen worden.

Welk incassobureau inschakelen?

Maar welk incassobureau is dan ook echt goed? En waar heeft u als schuldeiser daadwerkelijk geen kosten aan hen? Dan adviseren wij Van Loon Incasso Advocaten. Een voor de schuldeiser volledig gratis incassobureau. Zonder incassokosten voor hem of haar. Die gaan namelijk allemaal naar de debiteur. En Van Loon ondersteunt daarbij. Daarnaast is het zeer gemakkelijk om hen snel aan de slag te laten gaan. Online kun je namelijk al allerlei documenten toevoegen, en een kort verhaal, waarin het gehele verhaal staat. Vervolgens zullen ze bij Van Loon Incasso Advocaten direct contact gaan maken! Daarnaast kun je een kijkje nemen bij de beoordelingen van hen. Dan kun je lezen of dat anderen ook tevreden zijn over Van Loon!