voor- en nadelen van een laptop

Voordelen van een laptop

Een laptop heeft vele voorden tegenover een desktop computer. Alle voordelen en extra informatie kunt u hieronder lezen.

Mobiliteit

Een laptop is verplaatsbaar en kan zonder aangesloten te zitten aan een stopcontact gebruikt worden, enkel heeft dit wel een gemiddelde maximumduur van 3 uur. Hierna moet je wel de laptop weer aan het netstroom hangen om de accu weer op te laden, tijdens het opladen kan je gewoon gebruik maken van een laptop. Met een laptop ben je dus niet meer verplicht op 1 vaste plek op de computer te zitten, maar kan je overal in of zelfs buiten het huis op de computer zitten.

Grootte en gewicht van een laptop

Laptops zijn beschikbaar in vele formaten, van bijvoorbeeld 9 inch tot wel 22′. Ben je van plan de laptop vaak mee te nemen dan raden wij je aan maximaal 17.3 inch te nemen, en dan met voorkeur een 15 inch laptop. Hoe meer inch hoe duurder en hoe zwaarder de laptop zal zijn, bedenk of je een groot scherm nodig hebt of het ook red met een klein scherm.

Gratis wifi internet

Wanneer je beschikt over een laptop of een tablet en bijvoorbeeld in een restaurant bent, is de kans groot dat er gratis WIFI beschikbaar is. De trend van gratis WIFI internet neemt steeds verder toe, bijna elk groot restaurant of cafe beschikt hier wel over. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de mac donalds, mac donalds beschikt in bijna elk vestiging over gratis WIFI internet.

Nadelen van een laptop

Maar naast voordelen heeft een laptop natuurlijk ook nadelen.

Aanschafprijs

Een laptop is over het algemeen duurder dan een vergelijkbare desktop computer. Dit komt omdat je ook betaald voor het zeer dunne en van hoge kwaliteit beeldscherm. Daarnaast zit er ook een toetsenbord in de laptop. Bij een desktop dien je dit beide er apart bij te kopen, maar dit is dan een enmalige aankoop, want tussendoor kan er gewoon een goedkopere desktop gekocht worden.

Accu duur

De meeste accu’s gaan maar erg kort mee. Wanneer een laptop nieuw is gaat de accu langer meer dan wanneer de laptop al wat ouder is. Wanneer de laptop erg veel gebruikt is en de accu dus ook veel opgeladen is zal je de laptop nog maar maximaal 1 uur kunnen gebruiken zonder aan het netstroom te hangen, en dien je dus veel met de stekker in het stopcontact gebruik te maken van de laptop.

Uitbreiden/upgraden

Het uitbreiden of upgraden van een laptop gaat lastiger en is over het algemeen duurder dan bij een desktop computer. Wanneer je het RAM geheugen wilt verhogen dien je een RAM stick te kopen speciaal voor laptops, deze zijn duurder dan normale omdat ze compact moeten zijn. Daarnaast moet je de laptop geheel open schroeven en weer dicht scroeven na het plaatsen van de RAM stick. De meeste mensen upgraden een laptop daarom ook niet, maar kopen na ekele jaren een nieuwe omdat de steeds nieuwere software steeds meer geheugen opeist!

Comments

  1. So as lower cards are now being performed, for every single one you
    add a good anyone to the sum total within your brain.

Speak Your Mind