Dans jezelf fit met Zumba muziek

Een pittige workout voor het hele lichaam met lekkere Zuid-Amerikaanse Zumba muziek, zo kunnen we de populaire sport Zumba het beste omschrijven. Dagelijks dansen miljoenen mensen de sterren van de hemel en verbranden tot wel 1000 calorieën per workout. Dat doen de mensen thuis, op de sportschool of in groepsverband bij speciale Zumba lessen. Een workout bestaat uit een combinatie van spierverstevigende lichaamsoefeningen en cardio-training. Met behulp van de speciaal ontwikkelde dansbewegingen train je het hele lichaam.

Het ontstaan van Zumba

Zumba is eind jaren 80 ontstaan in Colombia. De bedenker van Zumba, Alberto Perez, werkte in die tijd als aerobicsinstructeur. Op een dag had hij de verkeerde cd’s meegenomen voor zijn les aerobics. In plaats van muziek met een strakke beat voor de les had hij zijn eigen collectie Zuid-Amerikaanse Zumba muziek meegenomen. Het gevolg was dat hij die les ging improviseren om wel zijn sporters van een goede training te kunnen voorzien. Hierbij werd er vooral gedanst. Het concept voor Zumba was geboren. Toch duurde het nog enkele jaren voordat de groei van Zumba een vlucht nam. Pas midden jaren 90, Alberto Perez woonde toen in Amerika, werd er een grote marketingcampagne gelanceerd door de investeerder “Fitness Quest”.

De sport in Nederland

De Zumba Fitness pakketten werden verkocht door Telsell, die ook in Nederland de produkten gingen verkopen via de televisiereclames. Door het grote succes van Zumba Fitness kwamen er al gauw diverse sportscholen die ook deze lessen gingen aanbieden. Het bedrijf achter Zumba hield echter de touwtjes strak in handen. Enkel instructeurs met een licentie mogen de les aanbieden. Hier wordt straks op toegezien. Ook op het gebied van merchandising wil het bedrijf achter Zumba een vinger in de pap houden. De Zumba muziek cd’s, Zumba games, kleding, dvd’s en alle andere merchandise mogen alleen verkocht worden door bedrijven met een licentie.

Zumba muziek laat je dansen en afvallen

In 2012 is Zumba nog steeds een groot succes. Bijna elke sportschool in Nederland biedt deze pittige workout op lekkere Latijns-Amerikaanse Zumba muziek aan. Het succes komt doordat een les niet voelt als een verplichting. Het is gezellig een uur dansen op lekkere muziek en tegelijk afvallen. Hierdoor is afvallen met Zumba muziek een zeer geschikte combinatie.

Speak Your Mind