Houtkachels op cv en benodigde capaciteit berekenen

Vaak is het eenvoudig om een cv houtkachel aan te schaffen maar om een perfecte uit te uitzoeken vanuit zo’n grote keuze is meestal een stuk ingewikkelder. Ook is het van groot belang om een kachel te kopen welke het perfecte draagvermogen heeft. Vantevoren is het daarom aan te raden om goed na te gaan voor hoeveel kamers, hallen en overige vertrekken de kachel op cv bedoeld is. Indien dit namelijk alleen maar voor 1 vertrek bestemd is, dan kan men af met een kleine kachel. Is het met de intentie om ettelijke ruimtes te gaan verwarmen, dan is het verstandig om een wat grotere hoog rendement pelletkachel te kopen. Hoe meer capaciteit de kachel heeft, hoe meer ruimtes je kan verwarmen. Laat u goed adviseren hierover door de toeleveringsbedrijf die kan uitrekenen aan de hand van de door de klant verstrekte gegevens over het aantal oppervlakten wat verwarmd dient te gaan worden, wat u voor een kachel nodig hebt.

Sedert reeds vele jaren is de houtkachel al dan niet gecombineerd op cv, een geliefd object in de woonkamers of woonkeukens van velen en dit is alleen maar meer geworden de laatste jaren. Naast de alom bekende traditionele merken als Barbas en Jacobus welke in Nederland tot op heden veel verkocht worden, heeft nu ook een relatief nieuw merk Faci zijn intrede genomen op de Nederlandse houtkachel markt. Vandaag de dag zijn er al meerdere dealers waar men deze design houtkachel cv met hoog rendement kan kopen en ze zijn eenvoudig vindbaar op het internet. Qua techniek komt het op hetzelfde neer als de al bestaande kachels. Men gebruikt dezelfde brandstof en de principe in de systeem is feitelijk hetzelfde. Het grootte verschil is echter de prijs. Zonder twijfel moet de kachel proportie en capaciateit zijn afgestemd op de hoeveelheid ruimtes waarvoor men op het centrale verwarmings systeem wil gaan warm stoken.

Bij de heerlijke sfeer en fijne warmte die een houtkachel op cv afgeeft, kan men er vaak ook veel stookkosten mee bezuinigen en kan het een woning van meerwaarde maken. Daardoor is de koop van een houtkachel altijd een goede geldbelegging waar men veel plezier aan zal beleven. En deze investering verdient zich vaak al sneller terug dan men verwacht. Zeker wanneer men besluit om met de zogenoemde houtpellets te gaan stoken. Dit zijn fijn geperste houtsnippers wat naast het zuinige consumptie ook de prettige bijkomstigheid heeft, dat hier de kachel voor een groot deel zichzelf schoon brand!

Speak Your Mind