De rol van de project manager en de projectplanning

Als project manager heeft u met veel zaken te maken. Natuurlijk moet u goed contact onderhouden met de klant, over de voortgang van het project waar u en uw team momenteel aan werken. Daarnaast is het belangrijk dat alles goed wordt ingepland. Dit is voor alle soorten projecten noodzakelijk, maar voor grotere opdrachten is het extreem belangrijk. Zo heeft u inzicht in de status van een project, en kunt u bepalen hoe lang u nog nodig heeft. Of mogelijk wordt het project uitgesteld, en zo kunt u de klant duidelijk uitleggen hoever u precies bent.

Goede planning verhoogt productiviteit

Natuurlijk is het voor de mensen waar u mee samenwerkt ook prettig om een planning te hebben. Er wordt zo duidelijk in kaart gebracht ze nog moeten doen. Dit geeft een stukje rust en overzicht. Uw mensen voelen zich vaak ook prettiger als er duidelijk is wat precies gedaan moet worden. Bij grotere projecten kunt u zomaar te maken krijgen met verschillende afdelingen die zaken gedaan moeten hebben. Alles is dan van elkaar afhankelijk. Een goede projectplanning is dan nog belangrijker. Want als 1 afdeling niet af heeft wat er gedaan moet worden, hebben alle andere afdelingen hier last van. U als project manager moet ervoor zorgen dat dit in goede banen loopt.

Projectplanning software een optie?

Met software die speciaal is ontwikkeld voor het maken van een projectplanning heeft u als manager heel erg veel. U kunt mijlpalen maken, de voortgang van het project bijhouden, en vaak binnen het systeem communiceren met de verschillende afdelingen. Met deze software wordt u werk een stuk overzichtelijker, en zo kunt u de projecten waaraan gewerkt wordt goed afleveren. Wat resulteert in een tevreden klant. Goed voor de zaken dus. Als u aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt (wat natuurlijk regelmatig voorkomt) is zo’n systeem helemaal van levensbelang. Werkt u nog niet met TimeTell projectplanning software? Overweeg dan om binnenkort te switchen, de projecten zullen waarschijnlijk sneller en makkelijker worden afgerond.

Comments

  1. What’s up, just wanted to mention, I liked this article.
    It was practical. Keep on posting!

  2. Wow, that’s what I was seeking for, what a information! present here at this weblog, thanks admin of this web site.

Speak Your Mind