Films bekijken kan ook online via streaming

Iedereen in het dagelijks leven heeft wel eens een film gezien, sommige mensen veel meer als andere mensen. Een filmpje huren was jaren een begrip, maar tijden veranderen, mensen veranderen en wat ook verandert is de manier waarop mensen een film kijken.

De hobby die film kijken heet
Een van de bezigheden van veel mensen is lekker onderuit een filmpje kijken op de televisie, maar soms ook een gehuurde DVD. Men kijkt verschillende soorten films als horror, thriller, aktie, avontuur, comedy en noem maar op. Ook worden veel series met grote interesse gevolgd op televisie, al bieden alle videotheken ook series als Lost en Prison Break aan. De Nederlander is een echte film kijken en al helemaal met slecht weer.

De wijzen waarop mensen films kijken varieert per persoon. De bioscoop is voor sommige Nederlanders weer de plek en andere houden het bij downloaden.

Downloaden van films
Het downloaden van films gebeurd eerst door kenners van het internet, je moest er toch enige verstand van hebben. Nu is het zo dat het erg goed op internet uitgelegd wordt hoe het moet. Op Youtube vind je hier al zat free movies over waarop mensen uitleggen hoe je moet downloaden. De mogelijkheden om te downloaden zijn specifieke torrentsites in Nederland in buitenland. Ook kan je via Piratebay de nodige films scoren of je kan gewoon bij een nieuwsgroepen download site als Usenet terecht. Deze hebben hoge snelheden om te downloaden, al is het wel illegaal. Stichting Brein heeft Piratebay al verboden voor de Nederlandse internet providers. Er zijn altijd creatievelingen die hier weer een oplossing voor vinden. Voor Usenet moet je gewoon een account aanmaken, dit bedrijf zit in het buitenland, maar is wel Nederlands. Gebruikers lopen wel de kans op om de overheid aan de deur te krijgen wat kan resulteren in een dikke vette boete. Wees gewaarschuwd.

Film huren bij de videotheek
Waar je vroeger nog wel diverse videotheken in een woonplaats had, zijn er nu al stukken minder te vinden en vaak al maar 1 per plaats (als er dan al wel een te vinden is in die plaats). Vroeger gingen meer mensen een film huren in de videotheek, nu kan alle online en op demand. Toch is een videotheek een leuke plaats, maar moeten videotheken creatief zijn om toch nog een goede omzet te kunnen draaien. Movie Maxx Zoetermeer heeft bijvoorbeeld indoor een Glow in the Dark Golf baan in de videotheek en heeft het nu iets weg van een warenhuis aan artikelen. De normale videotheek die alleen op filmverhuur kon draaien lijkt langzaam uit te sterven.

De bioscoop
Dit blijft natuurlijk een top locatie voor een avondje uit en niet al te duur. Lekker kijken op een groot beeldscherm met een grote bak popcorn. Een bioscoop zal nooit verdwijnen in tegenstelling door alle videotheken die al het loodje hebben moet leggen door het internet en video on demand systemen van diverse bedrijven.

Watch movies online
Dit begrip is vanuit Amerika overgewaaid, het is een nieuwe mogelijkheid om films echt legaal te bekijken via de online streaming dienst van Netflix. Online streaming wil zeggen dat je met een vaste internet verbinding films en series kunt bekijken zonder ze te downloaden. Dit brengt natuurlijk vele voordelen met zich mee: geen virussen downloaden, geen disk ruimte nodig, geen schijven aanschaffen, niet illegaal, overal kijken (ook op vakantie) en ook tegelijk op meer schermen kijken door bijvoorbeeld familieleden. Netflix is in Amerika al een zeer grote speler geworden (en in tal van andere landen) en zal naar verwachting ook het aanbod en zijn markt aandeel snel vergroten in Nederland en andere Europese landen. Netflix is een zeer gevaarlijke concurrent voor de keten Videoland en de video op demand bedrijven in Nederland. Het aanbod van Netflix Nederland groeit in rap tempo, alsmede het aantal leden. En bovendien kan met de eerste maand gratis Netflix kijken zonder limiet en verplichtingen. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar en kost slecht 7,99 euro per maand.

Zoals ze zeggen, het gemak dient de mens en dat is zo eenvoudig en goedkoop mogelijk films en series kijken. Tijden veranderen!

Comments

 1. Thanks for the good writeup. It if truth be told used
  to be a enjoyment account it. Look complex to more brought agreeable from you!
  By the way, how could we be in contact?

 2. Saba Church (the location where the saint himself is buried), and ladies are welcomed with the Women’s Tower.

  While choosing a real estate agent to work for you, opt for normally the one you can feel safe with.
  It’s important to understand that don’t assume all zoning is
  a useful one zoning in relation to urban agriculture.

 3. Home buyers are trying every possible option accessible to
  find flats in Bangalore at reasonable price. You can search for the listing free of cost
  and without the obligation. With the implementation of the new guidance values, the prices of Bangalore real estate property are expected
  to shoot up.

 4. Marc says:

  Werkt Netflix nog goed bij jullie? Hier krijg ik steeds meer haperingen in de series te zien. Of zou het aan mijn internet liggen?

Speak Your Mind