Ananas grillen met de Weber One-Touch Premium

De dagen worden voorzichtig langer en de ochtenden lichter. De lente begint langzaam in Nederland te landen. En dat betekent dat de barbecue uit de schuur gehaald kan worden en de receptenboekjes afgestoft.

Barbecueën met kinderen
Jonge kinderen zijn vaak lastige eters. Ze lusten geen groenten, want dat vinden ze niet zoet genoeg. Toch zijn er meer dan genoeg recepten die kindvriendelijk zijn. Zoals Ananassaté op de Weber gril bereid. Zoet en gemakkelijk te bereiden. Ideaal voor de liefhebbers van zoetigheid.

Grillen met de Weber bakplaat
Om de ananas op de Weber one-toch premium van 57 cm te grillen, is een weber bakplaat handig. Deze Weber bakplaat wordt in combinatie met de rooster gebruikt en is van gietijzer gemaakt. De bakplaat heeft twee afdruipopeningen en is geschikt voor verschillende barbecues. Barbecues zoals de Q1000, Q1200, Q1400 en natuurlijk voor de One- Touch Premium.

Een zoet gerechtje op de gril
Het recept is erg gemakkelijk te bereiden, schil de ananas en hak deze in stukjes. Rijg de stukjes aan spiesen. Smelt in een pannetje wat boter en doe er suiker bij, karamelliseer het goedje en giet er jus d’orange bij. Kook dit vervolgens opnieuw, besmeer de ananasspiesen met dit mengsel en leg ze op de gril. Een zoet gerechtje van de gril. Het volledige recept is te vinden op http://www.ijzerhandel.nl/site/ananassate

Comments

  1. I believe this dish will be my daughter’s favorite. I agree young children are often difficult eaters. Good thing I found your article! thanks for sharing!

Speak Your Mind