Hoe lang moet ik BCAA's gebruiken?Er is een groep supplementen die zonder onderbreking van het gebruik kan worden ingenomen. De belangrijkste reden is dat de afzonderlijke voedingsstoffen dagelijks moeten worden ingenomen. Een voorbeeld van dit type supplement zijn vertakte aminozuren BCAA.

Om de periode van suppletie van een bepaald supplement te plannen, is het noodzakelijk om de actie ervan te kennen en ons doel te definiëren. Ons lichaam kan ongevoelig worden voor bepaalde supplementen. Deze groep omvat onder andere: cafeïne en pre-workouts.

BCAA-aminozuren is een supplement met een breed werkingsspectrum. Je kunt ze dus voor verschillende doeleinden consumeren:

   • vermindering van vetweefsel

   • verbetering van het uithoudingsvermogen

   • vermindering van katabolisme

   • behoud van spiermassa

Fysiek actieve mensen kunnen suppletie met vertakte aminozuren BCAA blijvend toepassen. Ammoniak wordt gevormd wanneer aminozuren worden afgebroken. Hoe hoger het niveau in het lichaam, hoe meer eiwit er in de spieren wordt afgebroken.

Suppletie met BCAA-aminozuren verlaagt het gehalte aan ammoniak. Hierdoor kun je de vermindering van eiwitten en de afbraak van spierweefsel beperken.

BCAA-aminozuren - actie

BCAA-aminozuren worden veel gebruikt door fysiek actieve mensen:

   • remming van spierafbraak

   • versnelling van spierherstel

   • verbetering van het uithoudingsvermogen

   • het verminderen van het niveau van lichaamsvet

   • een positief effect op de reactie op trainingsstress en pijn

De primaire rol van BCAA's is het beschermen van spieren tegen katabolisme. BCAA-aminozuren verminderen niet alleen de afbraak van spiereiwitten, maar vergemakkelijken ook de opbouw van spiermassa, omdat het lichaam vooral continu toegang heeft tot L-leucine. Een essentieel aminozuur, essentieel voor het opbouwen van spieren.

Onderzoek naar BCAA's heeft geen bijwerkingen aangetoond. Denk er echter aan de aanbevolen portie niet te overschrijden. Te hoge doses BCAA-aminozuren hebben een negatief effect op de werking van de nieren en de lever.

Dankzij de suppletie van BCAA-aminozuren kun je de spierkracht vergroten. Met de juiste voeding en training, bovendien ondersteund door BCAA-suppletie, kunt u rekenen op een snellere en effectievere opbouw van spiermassa. Testosteron kopen

Wat is de samenstelling van BCAA's?

BCAA levert drie essentiële aminozuren, d.w.z. de aminozuren die je nodig hebt om via de voeding in het lichaam te komen:

   1. L-leucine - een aminozuur dat de werking van cortisol remt, dat verantwoordelijk is voor de afbraak van spierweefsel. Leucine ondersteunt ook de synthese van eiwitten in de spieren.

   2. L-isoleucine - werkt antikatabool

   3. L-valine - houdt de spieren in de gewenste conditie en reguleert de groeihormoonspiegel.

Afhankelijk van de hoeveelheid L-leucine kunnen verschillende hoeveelheden BCAA's worden onderscheiden. De meest populaire daarvan zijn:

   • 2: 1: 1 - er is een dubbele dosis leucine per portie isoleucine en valine

   • 4: 1: 1 - de dosis leucine is 4 keer groter dan de dosis isoleucine en valine

   • 8: 1: 1 - er is 8 keer de dosis leucine per portie isoleucine en valine

In de meeste gevallen zal suppletie van vertakte aminozuren in de verhouding van 2: 1: 1 werken voor fysiek actieve mensen.

Heel vaak worden BCAA's ondersteund door extra ingrediënten zoals taurine en glutamine. Taurine is verantwoordelijk voor het in stand houden van de elektrolytenbalans van het lichaam en vergemakkelijkt het transport van creatine naar de spieren.

Aan de andere kant handhaaft glutamine een passend zuur-base-evenwicht in het lichaam.

BCAA - hoe aminozuren te nemen?

De dosering van BCAA-aminozuren is afhankelijk van ons gewicht. Algemene aanbevelingen voor de consumptie van vertakte aminozuren zijn 0,5 g tot 1 g BCAA per 10 kg lichaamsgewicht. Dit betekent dat een persoon die 80 kg weegt ongeveer 8 g BCAA's moet gebruiken.

Een extra factor die de dosering beïnvloedt, is onze fysieke activiteit. Hoe meer u traint, hoe meer u in uw suppletie moet opnemen. Onthoud echter de vastgestelde bovennorm.

Hoe BCAA doseren?

Op trainingsdagen kunt u de dosis verdelen over 2 porties. De eerste kun je 15 minuten voor de training gebruiken en de tweede direct na de training. Vergeet niet BCAA aan te vullen op dagen zonder training. In deze situatie moet de eerste dosis 's morgens op een lege maag worden ingenomen en de tweede voor het slapengaan.

Het opnemen van BCAA-suppletie ondersteunt niet alleen je trainingscapaciteiten, maar is ook een waardevolle ondersteuning bij het werken aan je figuur. Het beïnvloedt het betere behoud van spiermassa, heeft een positief effect op de vermindering van lichaamsvet en stelt je in staat langer en effectiever te trainen.

Vandaar het wijdverbreide gebruik van BCAA-aminozuren bij verschillende soorten lichamelijke inspanning. Bij BCAA-suppletie is het ook erg belangrijk om de juiste hoeveelheid rond de training te consumeren. Zo behaal je de beste resultaten tijdens de training.