De voordelen van kledingbakken voor een opgeruimde
kledingbak

Wat zijn verboden items om in de kledingcontainer te plaatsen?Verboden items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer mogen geen natte of vervuilde kledingstukken worden geplaatst, omdat dit schimmelvorming kan veroorzaken en de kleding onbruikbaar maakt voor recycling.

Verboden items in de kledingcontainer

Het is ook niet toegestaan om schoenen, tassen, speelgoed of andere non-textiel items in de kledingcontainer te deponeren, aangezien deze niet gerecycled kunnen worden en het sorteerproces verstoren.

Waar is het mogelijk om tweedehands kleding af te geven?Waar is het mogelijk om tweedehands kleding af te geven?

Het is mogelijk om tweedehands kleding af te geven bij verschillende kringloopwinkels, zoals de kringloopwinkels van het Leger des Heils, Emmaus en de Kringloop. Ook sommige tweedehands kledingwinkels accepteren kledingdonaties.

Andere opties voor het afgeven van tweedehands kleding

Daarnaast kun je tweedehands kleding ook afgeven bij kledingcontainers van organisaties zoals Sympany en het Leger des Heils. Verder zijn er vaak speciale inzamelingsacties en evenementen waar je tweedehands kleding kunt doneren.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zijn. Ook beddengoed en handdoeken worden vaak geaccepteerd.

Niet toegestane items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, vuile of natte kleding in een kledingcontainer te deponeren. Ook schoenen zonder bijpassend paar, beschadigde accessoires en andere textielproducten zoals tapijten en gordijnen zijn niet geschikt voor in de kledingcontainer.Meer info: kleding recyclen

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?Toegestane items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kleding en schoenen gedeponeerd worden, mits deze schoon en draagbaar zijn.

Verboden items in de kledingcontainer van het Leger des Heils

Het is niet toegestaan om kapotte of vervuilde kleding, textiel resten, speelgoed, huisraad en afval in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren.

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren