Uitvaartverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet iets waar de meeste mensen enthousiast van worden. Toch is het belangrijk om je te verzekeren tegen de kosten van je uitvaart. Als je namelijk geen verzekering afsluit dan zijn het je nabestaanden die deze kosten moeten betalen.


Waarop letten?

Omdat je een uitvaartverzekering maar eenmaal in je leven afsluit weet niet iedereen waarop te letten bij het afsluiten. Allereerst moet je jouw uitvaartwensen inzichtelijk hebben. Als je weet of je een uitgebreide of sobere uitvaart wilt of dat je begraven of gecremeerd wenst te worden dan maakt dit het afsluiten van een uitvaartverzekering een stuk makkelijker.


Als je namelijk weet wat je wenst dan kan je berekenen wat de kosten voor jouw uitvaart zullen zijn en aan de hand daarvan kan je de hoogte van het verzekerd bedrag bepalen.


Welk type uitvaartverzekering?

Bij het vergelijken van de verschillende uitvaartverzekeringen zal je er achter komen dat er meerdere soorten verzekeringen zijn. Je hebt de keuze uit de kapitaal en de natura verzekering.


Kapitaal uitvaartverzekering

Bij een kapitaal uitvaartverzekering bouw je door middel van het betalen van premie een geldbedrag op. Dit geldbedrag zal de verzekeraar na overlijden uitkeren aan de nabestaanden waarmee zij jouw uitvaart kunnen regelen. Bij de kapitaal verzekering zullen de nabestaanden meer moeten regelen voor jouw uitvaart.


Natura uitvaartverzekering

Er is ook nog de natura uitvaartverzekering waarbij je de producten en diensten voor jouw uitvaart verzekerd. Het grote voordeel van deze verzekering is dat je nooit onderverzekerd kunt raken en dat de nabestaanden bijna niets te regelen hebben voor jouw uitvaart. Alles wordt verzorgd door de uitvaartverzekeraar en de uitvaartverzorger.


Vergelijken

Wat je keuze ook is het is altijd belangrijk om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Je zult merken dat door te vergelijken op voorwaarden en premie je de voor jou beste uitvaartverzekering afsluit. Neem vooral de tijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Je sluit deze verzekering maar eenmaal in je leven af als je het goed doet en je weet dat je er ooit gebruik van gaat maken.